Yhteystiedot

KENNEL WIZARDLING`S
Tiina Raatikainen
Lastenniityntie 42
36200 Kangasala

050-4010004
velhoposti@gmail.com

valokuvausta

Katso lisätietoja VALOKUVAUS-välilehdeltä

TRIMMAUSTA

Trimmaan kotona parsoneita, jackrusseleita, karkeakarvaisia mäyräkoiria ja borderterrierejä. Ota yhteyttä ja varaa aika! (Iltaisin ja viikonloppuisin)

MULTI CH, POHJ & BALT MVA, FI & SE & NO & LV & LT & EE & RU MVA LVV-08, NOV-09, NOV-11, EEV-11, EEV-12, V-12, VV-17, HeVW-17, PMVV-17

MISELIN MORDOR "VELHO"

( Miselin Matty-Move-In X Tallitontun Wagner)

s. 03.09.2005

silmät terveet / CERF clear
PLL clear
LOA clear
patella 0/0

PRT Ry:n VUODEN 2012 PARAS NÄYTTELYPARSONRUSSELLINTERRERI

PRT Ry:n VUODEN 2014 PARAS VETERAANIUROS

PRT Ry:n VUODEN 2017 PARAS VETERAANIUROS

LUT B43 & B42 tulokset keinoluolilta


 


PEDIGREE

Komea Velho

VELHOMAINEN JUTTU (olen kirjoittanut jutun parsonilehteen)

 

"Olipa kerran pieni parsonipoika, joka muutti meille Mikkelistä. Nimekseen hän sai Velho, johtuen uusien omistajien suuresta intohimosta Taru Sormusten Herrasta kirjaa kohtaan. Siinä heidän lempihahmonsa on Valkoinen Velho Gandalf, joka on kaikista suurin ja mahtavin velhoista. Myös tämä pieni parsonipoika omisti sellaista erityistä taikavoimaa, että onnistui sen avulla valloittamaan kaikkien sydämet ikiajoiksi. Myöhemmin hän lumosi kauneudellaan myös lukuisat tuomarit siivittämään itsensä voittoon koiranäyttelyissä, joista erityisellä ylpeydellä omistajat muistelevat parsoneiden erikoisnäyttelyn voittoa sekä Suomen Voittaja-12 titteliä. Nyt tämä pieni juttu toimii esittelynä Vuoden 2012 Parhaalle ja Kauneimmalle Näyttelyparsonurokselle.

 Tämä pieni parsonipoika kasvoi isoksi vahvistaen taitojaan ja tehden taikojaan. Isona parsonipojasta tuli uskomattoman velhomainen luonteeltaan, omistajat rakastavat edelleen pilkettä silmäkulmassa ja innostuneisuutta kaikkeen toimintaan. Omassa perheessään hän hoitaa päivittäin tärkeitä työnjohdollisia tehtäviä valvoen, että kaikki hommat tulee suoritettua oikein ja määräajassa esim. pihahommat ja ruokailu. Hän on matkustellut paljon ulkomailla hyvällä menestyksellä ja tavannut siellä paljon uusia ihailijoita ja viehättäviä koiraneitosia. Agilityäkin hän treenasi suurella innolla, on testannut hajuaistiaan verijäljillä ja lumonnut kettuja haukullaan. Hänen seitsenvuotiseen elämänuraansa mahtuu monenlaista tekemistä ja menoa, mutta eniten hän rakastaa uimista. Hän on suunnitellut muuttavansa eläkepäivinään Espanjan aurinkorannikolle, että voisi jatkaa tätä tärkeintä ja rakkainta harrastustaan läpi vuoden. Tämä kyseinen harrastus onkin taikavoiman lisäksi pitänyt hänet huippukunnossa ja TopTerrierissä hän sai tuomarilta suulliset kehut, että näyttää seitsemän vuotiaan sijaan vasta seitsemäntoista kuukautta vanhalta (tai siis nuorelta). Nyt hänen suunnitelmiinsa kuuluu rentouttavan kesäloman viettäminen mökillä ja ehkä sitten syksyllä veteraanikehissä esiintyminen. Hän on myös erittäin ylpeä upeista jälkeläisistään, jotka jatkavat varustettuina ripauksella taikavoimaa hänen tassunjäljissään niin näyttelyissä kuin käyttöpuolellakin!"

 

Velho (kuva T.lahdensivu)

Velho V-12 (kuva A.Leivo)

C.I.B. POHJ & BALT MVA FI & SE & NO & LV & LT & EE MVA, BALTIC WINNER-10, EEV-11, LTV-12

KARVAHAALARIN ONNEN AMULETTI "MYYTTI"

( Miselin Mordor X Karvahaalarin Janni )

synt. 20.05.2008

silmät terveet / CERF clear
PLL clear
LOA clear
patella 0/0

PRT Ry:n VUODEN 2011 PARAS NÄYTTELYPARSONRUSSELLINTERRIERI

LUT B43 & B42 tulokset keinoluolilta


PEDIGREE

Myytti erkkarissa

                                    JUTTU MYYTISTÄ PARSONILEHDESSÄ:

 

"Todellisen näyttelytähden kohdalle osuminen on melkoista arpapeliä ja siinä suhteessa, että minulle on osunut niitä vielä kaksin kappalein on jo varsinainen lottovoitto. Minulla on ollut aikaisemmin cockerspanieli ja staffeja, mutta roduvaihto tuli eteen 2005, kun halusin  agilitykoiran ja päädyin parsoniin. Minua kohtasi todella suuri onni, kun sain Velhon (Miselin Mordor), joka osoittautui unelmieni täyttymykseksi kaikin puolin, tosin agility jäi lajina kakkossijalle näyttelyiden viedessä mukanaan ulkomaita myöten. Halusin ehdottomasti Velhon jälkeläisen ja niin meille muutti Myytti kesällä 2008 Velhon toisesta pentueesta Karvahaalarin Jannin kanssa.

Myytti (Mylleröinen, MooMoo)täytti kaikki odotukseni olemalla ihanaakin ihanampi luonteinen, omapäinen ja omia polkujaan kulkeva Velhon tyttö, joka on nyt myös kahden hienon Karvahaalari-pentueen äiti. Myytti rakastaa uimahyppyjä, oravien kyttäämistä, lapsia, pentuja ja metsässä kulkemista. Myytti ei provosoidu kenestäkään tai mistään muusta kuin riistasta ja se on ollut paras mahdollinen reissukoira, joten yhteiselomme on ollut melko helppoa. Myytiltä ei puutu kuin yksi A-tulos käyttövalion arvosta ja sitä kokeilemme tulevana syksynä. Näyttelyistä on tullut hankittua jo vaikka mitä titteleitä ja seuraava tavoitteemme on saada jonkun seitsemännen maan valiotitteli, jonka jälkeen Myytti on MultiCh kuten isänsä. Myytti on ollut monena vuonna kärkisijoilla Vuoden näyttelyparsonikisassa, mutta vihdoin tuli voitto kotiin v.2011 ja se olikin iloinen yllätys J

 

 

Kaunis prinsessani

Myytti TopTerrierissä (kuva A.Leivo)

FI & SE MVA TLNJV-15 & TLNV-15 & EEJV-15 & EEV-15 & LVJV-15 & BALTJV-15 & BALTV-16 & BALTV-17 & LTV-18 & TLNW-18 & EE & LV JMVA FI & SE & EE & LV MVA RT1 RTK2

KARVAHAALARIN PIECE OF CAKE "NAMI"

( River Glenn Play That Funky Music x Karvahaalarin Parfait DÀmour )

synt.11.4.2014

PLL clear
LOA clear

PRT ry:n erikoisnäyttelyn 2015 VSP ja VSP-JUN

PRT ry:n V.2015 PARAS NÄYTTELYPARSONJUNIORI JA 2. PARAS NÄYTTELYPARSONNARTTU
PRT ry:n V.2017 PARAS NÄYTTELYPARSONNARTTU 
PRT ry:n V.2018 3.PARAS NÄYTTELYPARSONNARTTU

Nami Tallinnassa (kuva E.Putkonen)

Kuvateksti

Nami on hauska tyyppi, paras ja kaunein valokuvamallini sekä kova tekemään hommia. Eikä ole todellakaan ollut koskaan aivan "piece of cake" ☺. Siinä tiivistettynä tämän perheemme prinsessan luonteenpiirteet. Tämä kakkunen on leivottu osin Karvahaalareista ja osin Amerikkalaisista aineksista ja herkullinen lopputulos siitä syntyikin. Nami asustelee isopappa-Velhon, mummo-Myytin ja äippä-Hertan kanssa ja on ollut ilahduttava lisä laumaan. Salaa toivoin saavani uuden näyttelykoiran, mutta sainkin paljon enemmän kuin edes uskalsin toivoa. Nami on pärjännyt aivan loistavasti näyttelyissä, heti pentunäyttelyssä BIS1 ja vuoden 2015 kohokohtana oli tietysti rodun erikoisnäyttelyn narttujen voitto ja junioreissa VSP, mutta todella iloinen olen agility ja rally-toko saavutuksistamme tähän mennessä. Agilityn olin jo "hylännyt" harrastuksena, mutta nyt olen löytänyt Namin kanssa uudestaan innostuksen agilityyn ja tällä hetkellä kisaamme kolmosluokassa. Aivan uutena lajina lähdimme kokeilemaan rally-tokoa ja siihen hurahdin välittömästi. Rally-tokossa Namilla on koulutustunnus RTK2 ja kilpailemme siis voittaja-luokassa. Uutena harrastuksena Namilla on Koiratanssin HTM, jossa kilpailee lainaohjaajan kanssa avoimessa luokassa. Nami oli varsinkin pentuna aika täpäkkä neiti, mutta on ollut todella helppo koulutettava, nopea oppimaan ja sillä on aivan uskomattoman hyvä työhalukkuus tai lähinnä into tehdä hommia juuri minun kanssani yhdessä. Toimin myös valokuvaajana ja Nami onkin aivan pennusta asti tottunut poseeraamaan kameran edessä ja tekee sen kuin paraskin huippumalli, eikä siitä huonoja kuvia saakaan ☺. Tämä poseeraamisinto näkyy myös näyttelyissä ja Nami ottaa kehässä olosta kaiken ilon irti, siksi sitä onkin nautinto esittää.


YHTEISOMISTUKSESSA:

FI & HR MVA

MINDHUNTER LOVES WIZARDLING  "WINDY"

(Karvahaalarin Ying-Yang x Plunkett Foxy Roxy Two)

synt.19.4.2016

PLL clear
LOA carrier
SCA clear

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

MINDHUNTER PRINCESS OF MORDOR "MADDE"

(Miselin Mordor x Mindhunter Break The Spell)

s. 2.3.2017

Kuvateksti