Yhteystiedot

KENNEL WIZARDLING`S
Tiina Raatikainen
Lastenniityntie 42
36200 Kangasala

050-4010004
velhoposti@gmail.com

valokuvausta

Katso lisätietoja VALOKUVAUS-välilehdeltä

TRIMMAUSTA

Trimmaan kotona parsoneita, jackrusseleita, karkeakarvaisia mäyräkoiria ja borderterrierejä. Ota yhteyttä ja varaa aika! (Iltaisin ja viikonloppuisin)

Koirat ovat kuuluneet elämääni aina, koska mummolassani on ollut koiria syntymästäni saakka. Ensimmäinen ikioma koirani oli cockerspanieli Toffo, jonka jälkeen elämääni rymisteli vauhdilla kaksi staffordshirenbullterrieriä. Staffien aikakausi oli valloittava ja ikimuistoinen, harrastin niiden kanssa agilityä ja tokoa, joten vauhtia ja hauskoja tilanteita oli riittämiin. Sydämessäni on edelleen iso staffin mentävä aukko <3. Staffien jälkeen halusin kuitenkin fyysisesti helpommin hallittavan ja kevyemmän terrierin, jonka kanssa voisi harrastaa agilityä, mutta terrieri sen piti ehdottomasti olla! Päädyin loppujen lopuksi parsoniin ja sitä valintaa en ole hetkeäkään katunut. Harvoin löytää yhtä monikäyttöistä rotua kuin parsoni, mutta rakastuin erityisesti parsonin hauskaan luonteeseen :-).

Myytti

Ensimmäinen parsoni tuli meille Mikkelistä Miselin-kennelistä vuonna 2005. Minua kohtasi onni nimeltään Velho, joka on ehdottomasti elämäni koira isolla K:lla. Velhoa ottaessani en arvannut millainen tähti minun kohdalleni osui, mutta olen siitä ikuisesti kiitollinen! Velhon kanssa olin ajatellut harrastaa vain agilityä, eikä koiranäyttelyt kiinnostaneet siinä vaiheessa yhtään. Mutta toisin kävi ja koiranäyttelyharrastus vei minut täysin mukanaan ja Velho on tällä hetkellä seitsemän eri maan valio :-). Kennelnimelläni halusin myös kunnioittaa Velhoa ja Wizardling`s tarkoittaakin nuorta velhoa tai velhokokelasta.

Sitten meille muutti ihanainen Myytti, joka on Velhon tytär ensimmäisestä pentueesta, joka Velholla oli. Myytti osoittautui myös melkoiseksi näyttelytähdeksi, joten sama meno jatkui. Myytti tuli minulle sijoitukseen Karvahaalarin kennelistä ja sainkin ensimmäiset kokemukseni sitä kautta kasvattajana olosta, koska Myytin pennut ovat syntyneet ja kasvaneet minun luonani. Agilityn lisäksi olen harrastanut molempien koirien kanssa verijälkeä ja käyttänyt luolakokeissa ja muutaman kerran olemme päässeet metsästämään luonnonluolille.

Perheemme viimeisin "tulokas" on Nami, jonka mummo on Myytti ja Velho taas isopappa :-). Nami on meidän perheen pippurinen prinsessa, joka on osoittautunut varsinaiseksi multitalentiksi eri lajeissa sekä pärjännyt todella hyvin näyttelyissä. Tällä hetkellä Nami kisaa agilityn 3.luokassa ja on sertiä vaille agilityvalio. Rally-tokossa olemme voittajaluokassa ja koulutustunnukset RTK1 RTK 2 ansaittuna. Uutena lajina Namilla on koiratanssin HTM, joka on alkanut varsin mallikkaasti. Nami on myös kameran edessä oma huippumallini :-)

Verneri ja Myytti

Asumme Kangasalalla maalaismaisemassa omakotitalossa ja perheeseeni kuuluu aviomieheni Ville sekä pojat Viljami ja Verneri. Työskentelen lastentarhanopettajana ja päiväkodin johtajana Hiidenkiven päiväkodissa. Koirat kulkevat mukanamme joka paikassa ja ovat tottueita matkustamaan. Koirat ovat lasten parhaita kavereita ja osallistuvat kaikkeen mitä pojat tekevät, varsinkin uiminen on kaikkien suuri intohimo ja mökillä ollaan kesällä lähes koko ajan vedessä. Veneilemme ja kalastamme myös paljon ja koirat nauttivat olla veneessä. Parsonit rakastavat metsää ja siellä liikkumista ihan niin kuin me kaikki, joten lähes päivittäin lenkkeilemme myös metsässä.

Minä ja Y-pennut

Koiraharrastukseni vie suurimman osan vapaa-ajastani, viikonloppuisin käyn usein näyttelyissä ja minulla käy paljon trimmausasiakkaita. Trimmaamaan olen opetellut alkuvuosina ja nykyisin minulla käy trimmauksessa jackrussellinterrierejä, parsoneita, karkeakarvaisia mäyräkoiria ja borderterrierejä. Olen suorittanut kasvattajakurssin ja  kennelnimi myönnettiin minulle vuonna 2013. Halusin myös laajentaa näyttelyharrastustani ja päästä toimimaan koiranäyttelyissä kehätoimitsijana, joten suoritin kurssin ja toimin nyt pätevänä kehätoimitsijana. Samasta syystä lähdin mukaan Parsonrussellinterrierit ry:n näyttelytoimikuntaan, jossa pääsen hyödyntämään kokemustani koiranäyttelyistä ja järjestämään tapatumia. Olen pitänyt näyttelyharjoituksia ja trimmauskursseja, olen toiminut match show tuomarina ja koulutan rallytokoa Valkeakosken kennelkerhossa. 

Kamera kulkee mukanani melkein aina ja olen harrastanut valokuvausta useamman vuoden. Lempiaiheitani ovat tietenkin koirat ja lapset :-). Valokuvauksesta onkin tullut enemmän kuin harrastus ja teen nyt freelancerina kuvaushommia.

 

Taikatassuja naurattaa :-D

Logo T.Lahdensivu